Als tweede project voor mijn afstuderen heb ik mij ontwikkeld als front-end developer. Als CMD’er met een portfolio vond ik het dan ook ontzettend interessant om zélf mijn portfolio te kunnen ontwerpen en bouwen. Als (visual) designer vond ik het een goede toevoeging om een bepaalde skill te leren. Om de focus te leggen op de techniek van het bouwen van websites is het ook duidelijker geworden wat wel en niet werkt in designs. Dankzij dit project heb ik geleerd een betere vertaalslag te kunnen slaan van design naar product.

In mijn projectplan heb ik opgesteld dat ik als front-end developer puur zou focussen op HTML, CSS, PHP en WordPress. Ik heb mij daarnaast verdiept in het vakgebied en diverse programma’s onderzocht zoals GitHub. Echter kwam ik er al snel achter dat GitHub niet per sé nodig was voor dit project. Aan het einde van het project had ik het zodanig onder de knie en ben ik mij gaan focussen op de volgende stap: JavaScript. In totaal ben ik 10 weken bezig geweest waarbij ik van minimale HTML/CSS kennis ging naar iemand die zelf 11-PHP bestanden heeft geschreven met een CSS-bestand met ruim 2.000+ regels aan code. Om het vervolgens te laten werken met het CMS WordPress.

 

Leave a Reply