Lost in the jungle

Een bordspel ontwerpen voor het hele gezin met als doel te amuseren. Het bordspel wordt gespeeld in combinatie met een app die augmented reality mogelijk maakt. Hierdoor komt het spel te leven en ontstaat er positieve interactie speciaal voor kinderen! ‘Lost in the jungle’ is een bordspel voor de hele familie. Het spel wordt gespeeld in combinatie met een app en augmented reality. In de app is de handleiding te vinden en kan de augmented reality worden ingeschakeld. Als kers op de taart zorgen de geluiden in de app voor een totale jungle-beleving.

Het spel wordt gespeeld met 2 tot 6 spelers. Iedere speler kiest een dier. Dit dier komt tot leven door middel van de augmented reality. Met behulp van een smartphone of tablet kan de augmented reality worden ingeschakeld. Deze smartphone of tablet wordt tijdens het spel doorgegeven naar de speler die aan de beurt is. Elk vakje heeft een soortgelijke uitstraling. De speler weet hierdoor niet wat hem of haar te wachten staat. Hij of zij komt hier achter door het geluid van de app en de augmented reality. De spelers herkennen hun plek door middel van een fiche dat door de augmented reality tot leven komt. 

Flow van het prototype

Wanneer het bord is uitgestald en de app gedownload, kan het spel beginnen. De spelers gooien m.b.v. de app om de beurt met de dobbelsteen. Wie het hoogste aantal gooit mag de eerste worp doen, waarna hij zijn pion evenveel vakken vooruit zet als het aantal ogen dat hij of zij heeft gegooid. Verschillende vakjes hebben een betekenis: 

  1. Stroper: terug naar het begin
  2. Waterput: sla een beurt over
  3. Liaan: ga verder naar de volgende liaan
  4. Tijger: gewonnen!

Nadat alle spelers in de app zijn toegevoegd kan het spel beginnen! Het spel komt d.m.v. AR tot leven. Elk vakje een soortgelijke uitstraling, waardoor de speler niet weet wat hem of haar te wachten staat. Hij of zij komt hier achter door het geluid van de app en de AR die op het bord verschijnt. De spelers herkennen hun plek d.m.v. een fiche dat d.m.v. AR tot leven komt. 

 

Leave a Reply